Event – Smart Cities Innovation Day

image​Israëlische en Nederlandse bedrijven troffen elkaar donderdag 4 februari in Den Haag voor de Smart Cities Innovation Day. De dag werd geopend door minister Henk Kamp van Economische Zaken en directeur-generaal Amit Lang van het ministerie van Economische Zaken in Israël.

‘Israëlische en Nederlandse bedrijven zoeken naar de beste technische en sociale oplossingen voor steden. Israël en Nederland doen beide veel aan onderzoek en ontwikkeling. Beide landen hebben vruchtbare voedingsbodem voor startup’s en een goed investeringsklimaat,’ zei minister Kamp in zijn openingsspeech.

‘​Onze zakenculturen zijn vergelijkbaar en we geloven beide in publiek-private samenwerking. De beste oplossingen voor slimme steden ontstaan als overheden, wetenschappers en ondernemers samen werken aan innovatieve producten en diensten.’

Meer dan twintig Israëlische bedrijven die zich bezighouden met transport, energie en veiligheid waren vertegenwoordigd op de innovatiedag, waaronder Checkmarx, MobilEye en Cellint. Uit Nederland waren onder meer KPN, Eneco en Siemens aanwezig.

Behalve minister Kamp en Amit Lang waren er nog meer vooraanstaande sprekers bij de innovatiedag. Zo waren ook ondernemer, investeerder en ‘internetgoeroe’ Yossi Vardi aanwezig en de vooraanstaande econonoom Eugene Kandel, voormalig voorzitter van de Nationale Economische Raad in Israël.

De Smart Cities Innovation Day maakt deel uit van het Bilaterale Samenwerkingsforum tussen Nederland en Israël.
Bron: Ambassade van Israël in Nederland